December 22, 2008

My body is a wonderland.

Yes.

I have this love-hate relationship with my body. Body I ni adalah seorang gadis (yes, Im a straight guy, but my body is a gadis) yang sensitive.

Everytime I buat tak tau pasal dia, mesti dia merajuk, bila dia merajuk, mulalah nak besar sana, besar sini, tambah lemak sana, tambah lemak sini, mula la besarkan perut supaya seluar tak muat, lepas tu buat i rasa guilty. kecewa . dan menyesal.

Terpaksalah I pujuk dia, I kena bawak di main futsal la, belikan makanan yg sedap sedap tapi mahal dan rendah carbs (dia mmg jaga badan gila gila) seperti sandwich subway, caesar salad di chilli's dan cappati (ni bila dah sengkek sbb hari hari makan subway).

memang mengada. Lepas dah penat pujuk dia ni, I pun perlukan space! asyik asyik dengan dia aja. I pun nak jugak keluar dengan my friends malam malam! makan nasi lemak, makan KFC, minum Ice blended, tgk wayang makan popcorn caramel. TAKKAN TAK BOLEH?! I PERLUKAN RUANG!

But everytime I buat benda benda seperti itu, dia merajuk. Mula lah nak masam muka, besar bontot, besar perut. Mulalah dia tak nak masuk dalam seluar dan baju baju I. Mengada!

dah la, I pun perlu tidor awal mlm ni, esok pagi nak bawak dia pergi jogging, nak tgk sunrise katanya.

Body I memang queen control.

GOODNIGHT MALAYSIA!

11 comments:

Nareem Delina said...

momel,

you're so mengong sometimes :)

but i really miss you.

i hope everything is well ok :)

Mo. said...

narl. :)

ni nama dia post bosan. i was really really bored! ehhehe

anyway.

i really miss u too. :)

see u around k? :)

SarahSevier said...

:))
*clap**clap*
i love this post! haha

so the part kt fb where u said "lelaki semua sama..jerks" tu your body yg queen control yg cakap la ey?
hahaha

happy watching the sunrise with your 'girl'..
=)

Mo. said...

tu la tu ahahaha.

anda tidak tahu?

your body is a wonderland oleh john mayer itu dinyanyikan untuk saya. Saya dah byk kali bitau john mayer yg i love girls! n i tak boleh nak jalinkan hubungan sejenis. dia nak jugak.

tu yang dia buat lagu tu. :D

aha.

Hedaya Ibrahim said...

hahaha :D

era Natasha said...

luving this post! haha. kamu awesome blog writer dowh tak tipu!

zetiell said...

hahaha..
good post...
sgt lawak..

era Natasha said...

of courseee i tak perli u la gila! i meant it. jangan insecure and accept my compliments as it is, boleh? :p

but yeah, u know i like ur blog. tak perli ok crazy.

axa*baixura said...

cute and funny..my body is the most bosan one..tak ubah ubah since dulu..hahahah..kalau dia ade character kan best.. =)

adlynndiyana. said...

Adlynn Diyana likes this! :)

wafa azman said...

ahhahahhah~ ;D