October 16, 2011

Rakyat Malaysia.

Ahad.


Kadang-kadang I kena kerja on weekends. Macam hari ni, hari ahad. I kena kerja. Apalah nasib I.

Hari-hari biasa pun, I selalunya balik kul 8 malam dan ke atas. Tak sempat nak jogging atau bersenam, terus comel (read: gemuk) balik. Apalah nasib I.

Tapi bila orang tahu I balik lewat malam, atau kena kerja on weekends, I akan dilemparkan ayat-ayat cliche. Ayat-ayat seperti ini

"Weh, orang bangla pun dah balik dari kerja lah."
"Weh, orang bangla pun cuti lah hari ni."

Kan obvious tu? Dorang pun tahu.
Sebab tu lah I balik lewat malam atau kerja on weekends.


I bukan orang bangla.

Happy weekend, people!

4 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, yes bila dh terpancul keluar ayat mcmtu, dh onviously, kita bukan bangla, kan? ok, dpt point untuk menjawab kalau dikata mcmtu :)

Mo. said...

haha, kan?

HaireenKhairodin. said...

Haha nasib kau bukan bangla. Well, aku suka semua entry kau. Best gila wehh! =D

Mo. said...

ahah. Thanks Haireen!