February 2, 2011

Jenis Stereo.

"Mo, kerja mana sekarang?"

"TV3, dulu kat Universiti pun belajar broadcasting"

"Ooooh, nak jadi artis la niiii?"

Ni adalah conversation yang biasa I hadapi dengan aunties, uncles, kucing dan hamster I.

Broadcasting, atau masscommunication bukan bermaksud nak jadi artis semata-mata. Script writing, Production dan banyak lagi benda yang terlibat dengan industri broadcasting ini.

Tetapi kita sering streotype kan sesuatu. Kenapa?

Muslim adalah terrorist, melayu adalah pemalas, ketupat adalah Illuminati, Orang orang bernama mo adalah orang yang hensem. Ini adalah beberapa contoh streotype di dalam masyarakat kita. Tak adil bukan?


Adil tak if i ckp mcm ni kat kawan-kawan I yang ambik law.

"Hey you belajar apa?"

"Law"

"Ooooh, nak bakar orang la ni?"



tak fair kan?

11 comments:

P3 Nebby-Lax said...

Mo! soalan! why ketupat illuminati?? hahahahahaha... ketupat is delicious k... and u don't treat food like that.... just sayin' :P

I am Mo. said...

Ahaha. Try clicking on that link. People nowadays are so obsessed with the illuminati, they tend to think everything is made of the illuminati. Kinda annoying really. Huhu.

P3 Nebby-Lax said...

I read the page. Paranoid and funny!

melissa said...

melayu pemalas tu memang fakta. so takyah la deny

I am Mo. said...

tak cakap i deny pun? :)

I am Mo. said...

and why so serious, melissa? :D

hamerul said...

why Law bakar orang? and "orang2 nama Mo adalah hensem" ... aku stress dgn post ko ni.i'm gonna punch you man,real hard

I am Mo. said...

stereo type.

maybe kau ingat that lawyer from banting.

s e h a said...

cam dah berapa bulan tak bukak blog ni
tapi this one EPIC

you is awesome

I am Mo. said...

why thanks seha. hehe

Natasya Sharin said...

it should be : MO IS AWSOME ;D