March 1, 2009

Slumdog millionaire.




Ada juga filem filem produksi luar yang tiru tajuk filem malaysia kan?

slumdog millionaire. Mmg idea yg baru, sebuah filem yang sangat fresh.

tapi malangnya, tajuk nyer telah di ciplak.

kalau direct translationnya, slumdog millionaire dalam bm adalah.



jutawan fakir.

Perbezaan 2 filem ini?

Slumdog millionaire memenangi banyak awards. di peringkat antarabangsa.

manakala.

Jutawan Fakir hanya memenangi hati directornya dan mungkin isterinya yang hanya menyokong filem ini kerana terpaksa dan kerana syurga terletak di bawah kaki suami.

aha!

GOODNIGHT MALAYSIA.

9 comments:

suraya@jon said...

everytime klua cte mami jarum taim raye ke ape ke, aku mesti rase cam nak tampo si mohideen direktor cte tuh. die jugak ke yg wat jutawan fakir? harghh ptuii btol.

axa*baixura said...

hahaha...jutawaan fakir...and slumdog lain benar beza nye...but I thought slumdog was just okay.. but of course better than jutawan fakir

TIA said...

xpenah tengok...
=(

Hafiz Henshin said...

cam haram ko g bandingkan ngan filem negara kita yang retarded tu watpe dooo!

haha nice 1

TIA tgk weh Slumdog Millionaire. Tak rugi sesaat masa pon ;p

Anonymous said...

Watching Slumdog Millionaire membuatkan diri ni rase sgt bertuah menjadi warga Malaysia..

Part Si Jamal Terjun dr toilet nk jumpa AmithaBacha... Fuh... Legend..

Mo. said...

ehhehe. but if u tgk jutawan fakir, u tetiba pula akan meng-wish yang u duduk di india.. kerana sesungguhnya, bollywood lebih baik dari jutawan fakir.

kan anon? :D

Anonymous said...

Ermmm... I rse Jutawan fakir tu langsung tak memaparkan gaya hidup org Malaysia.. heheeh.. Tak mcm citer Slumdog were that movie potrait the real India..

p/s: Sebenarnya kite tak harus bandingka dua movie ni kerana 2 movie ni terletak didalm class yg sgt berbeza.. betul tak? hehhehe.. I wish that Danny Boyle jd UiTM lecturer..:)

Mo. said...

ehehe.

i agree.
tp ni bukan perbandingan.
i just think yg slumdog millionaire jika di translatekan akan menjadi jutawan fakir.

hehehe.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛