March 17, 2009

Mimpi jadi Mimpi

Dulu masa I dalam sekolah menengah, I mula meminati muzik muzik seperti acoustic, jazz dan blues. Kerana John Mayer la I mula meminati guitar dan acoustic.

I mengaku, I sangat nak jadi macam dia.
tetapi Impian tidak akan menjadi kenyataan.

Mari kita lihat mengapa.



1. Senyuman John Mayer boleh Membunuh.

Senyuman I sesungguhnya tidak boleh membunuh. Senyuman I tidak laku. Kerana pernah I cuba di kedai Mamak. I beli Ais Kosong. Dan masa tu I tidak cukup rm 0.20 sen. So i told the mamak.

"Ane, itu ais kosong kasi free la"

dia buat tak layan.

"boleh lah ok?'

I pun senyum ala ala John Mayer, dengan harapan dapat minum Ais kosong free. Mamak tu pun senyum. Ok, and so I thought, Wah, Laku juga senyumman I ni. Boleh la I jadi John Mayer lepas ni, i thought to myself, sgt excited. I pusing je nak jalan, dengar suara sumbang berkata

"Boss, 0.20 sen Boss".

So mmg dari segi senyuman, mmg I tiada what it takes to jadi cam john mayer.

2. Suara John Mayer dapat menyembuh hati wanita yang luka dan berkecai

Suara John Mayer mmg boleh melembutkan hati sesiapa sahaja. Suara I pula hanya boleh melembutkan hati orang yang mendengar dan membuatkan mereka menangis kesakitan dan kesengsaraan. Tetapi tidak apa. Brad Pitt juga tidak boleh menyanyi, Jadi dari segi ini, I dan Brad Pitt sama sahaja (statement menyedapkan hati).

3. John Mayer pernah date Jennifer Aniston dan Jessica Simpson.

I pula. Dah la single. Sigh. Tetapi I rasa dari segi ni, I menang, Coz I kenal this one lady yg skarang membuatkan I sgt happy. :) dan John Mayer tidak. Boo hoo John Mayer. IN YOUR FACE.

John Mayer 2 - Mo 1.

4. John Mayer Hensem Sial

Dia lalu sahaja, pasti orang memandang John Mayer.
I lalu sahaja, pasti semua orang buat buat tak nampak kerana mereka tidak mahu menambah dosa berpura pura senyum dekat I.

5. Perbezaan yang paling ketara dan menyedihkan

adalah:

Apabila I google image John Mayer, Gambar pertama yang keluar adalah ini.



Dan apa bila I google Nazmi Ahmad, gambar pertama yang keluar adalah



Ni Apa siot.

Jadi dengan itu, selepas hati I hancur berkecai.
I pun cari impian yang lain,
yang lebih logik dan boleh direalisasikan.

Jadi, Sekarang I nak jadi Brad Pitt.

U rasa Boleh tak? :D


GOODNIGHT MALAYSIA!

6 comments:

Najib Mohd Idris said...

ahahaha..john mayer haram sexy dowh!!i like

nuruliznie said...

mo tak payah jadik brad pitt atau john mayer bcz izni lagi suka nazmi ahmad!hehe :P

Junaidi Asmara said...

ur still the awesome Nazmo!

Hanimomo said...

mana ade senyuman john mayer membunuh. hi jr, i was just blog hopping.

Mo. said...

hey there senior.. haehaehae. its alright.

and thx. :)

intan impiana.haha XD said...

awww
nice one,
john mayer
i looove him!
:p
hey, how come selame ni i tak tahu you have a 'crush' on him.
haha.