April 21, 2011

Jasmin. Teh Jasmin.

Semalam I jalan-jalan kat OU. I cari seluar baru, kerana seluar I semua dah longgar.

I masuk Zara. I tengok-tengok seluar baru yang boleh dibeli. Memang cantik. Sedang I sibuk melihat price tag kat seluar tu, tiba-tiba ada minah salleh ni datang tegur I.

"Excuse me, How much is this?" dia tanya.

I pun fikir, apa hal kau ni, I sikit punya handsome dia boleh ingat I kerja kat Zara ni? Then I pandang sekeliling. Then I sedar, memang pekerja Zara semua bercoat, memang bergaya. Patutlah dia ingat I kerja sini. I hanya mampu tersenyum.

"I'm sorry, but I dont work here" I jawab, senyum sipu.

"Why are you here, miss? the lady's department is over there." I tanya sekali lagi.

"I beg your pardon?" muka dia terkejut.

"Why are you here? This is the men's dept" I jelaskan.

Dia tak jawab apa-apa. Dia toleh dan terus mencari pakaian-pakaian lelaki yang lain. I pelik, apahal minah ni kan? Dah la ingat I kerja sini, pastu I tanya, sentap pula.
I buat kesimpulan yang mungkin dia baru datang bulan. Tengah PMS (Perangai Macam Sial).


I pun malas nak layan. I biarkan dia. Mungkin dia nak jadi pengkid. Mungkin dia nak beli baju untuk BF dia. I pun buat tak tahulah.

Tiba-tiba I dengar bising sangat. Ada seorang wanita melayu ni masuk dalam kedai Zara dan menjerit kepada minah salleh tadi tu.

"Jas! Hurry up! your fans are waiting," orang tu memanggil minah tu.

Jas? Ek eleh, mak bapak bagi nama Jasmin, tiba-tiba jadi Jas. Blah la minah. I bermonolog.

Dan apa maksud dia fans? I pun terfikir. Fans as in peminat? Kenapa dia ada peminat? I tak pernah nampak pun? Takkan fans as in kipas-kipas? Itu tak masuk otak.

Keadaan menjadi semakin kucar-kacir, riuh-rendah. Bising like a G6.

I terkejut. Ramai gila orang datang ke arah minah itu. I pelik, sapa minah ni? Definitely bukan Jasmin dari katun Aladdin. Siapakah gerangan Jas, si minah salleh budak kecik ini?

I jadi curious gila. So, I jalan keluar dari Zara. Ramai sangat orang mengerumuni Jas. I tengok. Siap ada buat banner. I baca betul-betul banner tu.

It says:

"Justin Bieber, My World Tour 2011"


Oh.

*



Have fun watching Bieber tomorrow, guys. Dont worry, I wont judge.

11 comments:

Quiyah said...

wahahah, nasib baik gua tak jatuh kerusi... lawak lawak..

wafa azman said...

hahahhaha lawak gile!! jasmin oh jasmin..hahahhaha~

Emmie Idris said...

hahah... :) but i love him. check out dani shay on youtube. itulah justin bieber versi female. :)

I am Mo. said...

ahahha well no offense to you then emmie.

Emmie Idris said...

no lahhh, it's ok la dude~ kdg2, menyampah jgk. hahaha..normal la tu. :)

dyana hanni said...

bongokkkkkkkkkk.. aku stressss...

but i love u nevertheless..

dyana hanni said...

bisous :)

I am Mo. said...

I love you to, lov. :)

Aizul said...

Nicely done. aku suka stail penulisan ko.

Nazmi said...
This comment has been removed by the author.
I am Mo. said...

wah thanks bro! hehe. :)