August 20, 2011

1Malaysia (bukan politik).

I pergi zoo dengan girlfriend I. I rasa romantik, sebab ini adalah satu pengalaman yang baharu. Kami dapat melihat banyak haiwan. Binturung, memerang dan juga beberapa binatang yang susah untuk menyebut namanya.


Sedang I berjalan-jalan. Tiba-tiba ada dua adik beradik dari kelantan ni berlari. Main kejar-kejar agaknya. I rasa abangnya di depan, dan adiknya di belakang. Jelas kelihatan adiknya lebih lembab. Masa diorang berlari, adik dia memanggil abang nya.

"Abe! Abe! Abe!" Adik dia menjerit. (Abe is abang in longhat kelantan, if u didn't know)

Semangat betul. Dah besar-besar pun main kejar-kejar dalam zoo. Pelik.

Tiba-tiba I rasa pedih di belakang badan. I pitam.


***


I buka mata. I kat Hotel. Banyak betul awek-awek dengan kostum jururawat. I kat party mana ni, I terfikir dalam otak. Ibu bapa I pun ada kat sebelah.

Aik, pehal parents I buat kat party cosplay ni?

Oh bukan. I bukan kat hotel. I kat Hospital Prince Court. I kena hospitalized sebenarnya.


I nampak adik beradik Kelantan dari zoo tempoh hari. I tertanya apa dorang buat kat situ.


"Eh, korang yang main kejar-kejar tu kan hari tu?"

"Kejar-kejar? Are you crazy?"

"Ha? betullah. Adik you asek terjerit-jerit panggil u."

"U gila ka? I tak panggil dia lah gila. I cakap 'A bear! A bear!'. Beruang la bongok. Kan kau dah kena gigit!"

"Oh, mana I tau. I ingat you orang kelantan. Abe! Abe!"





Hi, nama I mo. Nama U?

6 comments:

namivamp said...
This comment has been removed by the author.
namivamp said...

haha.gila

P3 Nebby-Lax said...

hahahahahaha. so apa kaitan dengan tajuk mo?

sizuka said...

Huhuhu. Kan da kne baham dgn abe.huhuhu.

Megat Shah Hamerul said...

*jari bagus manja2 diangkat*

I am Mo. said...

ahahaha. sorry lah I memang bongok sebenarnya.